Zoeken

4 april 2021 GEEN ZWERFVUIL EN GEEN INDUSTRIE OP DE KEER!"Het recente besluit van de regering zette de hele ENA-trein opnieuw in gang en dit keer zou het menens kunnen worden, eens Oosterweel en de nieuwe snelweg A102 tussen Ekeren en het rondpunt Wommelgem werkelijkheid zijn geworden. Dus stak ook ons actiecomité Red de Keer opnieuw een tandje bij en de koppen bij elkaar, en plannen we de komende jaren regelmatig terugkerende acties.


Doel van die acties : de dreiging die boven de Keer hangt onder de aandacht brengen, en publiek en politici overtuigen van de waarde van dit gebied voor de hele regio, als grootste groene open ruimte ten oosten van Antwerpen. Het beoogde soort industrie, overslagcapaciteit, hoort immers thuis in de haven zelf, en niet op zulke korte afstand ervandaan. Ook de stikstofproblematiek, de bouwshift en het klimaatbeleid zijn nieuwe sterke tegenargumenten.


Een eerste actie om aan pers en publiek de schoonheid en de waarde van de open ruimte, de rust en de natuur op de Keer te tonen, vond plaats op zaterdag 3 april en we haakten ermee in op de jaarlijkse “lenteschoonmaak” van de “Mooimakers”

(20/3 tot 3/4 - zie mooimakers.be):GEEN INDUSTRIE EN GEEN ZWERFVUIL OP DE KEER!


Aan de kranten en de verslaggevers van ATV legden we het als volgt uit: “Wij zijn fier op de Keer als mooie gastvrije groene open ruimte. En als we hier iedereen uit de brede regio de komende jaren uitnodigen voor een nieuwe wandelroute, een zoektocht, een fotowedstrijd, … dan moet de Keer er toch proper bij liggen, of niet soms?”.


Ook van buiten het gebied kwamen supporters onze rangen versterken zodat we met wel dertig opgeruimde opruimers twee uur lang onze Keer van zwerfvuil zuiverden.

Het resultaat, meer dan 60 zakken, en vooral onze boodschap: GEEN ZWERFVUIL MAAR OOK GEEN INDUSTRIE kwam mét foto in alle kranten en op ATV tot uiting.

Lees je mee?

- Het Nieuwsblad

- Reportage op ATV

- Gazet van Antwerpen

- Het Laatste Nieuws

- Regioranst


Namens Red de Keer danken we van harte iedereen voor de solidaire inzet.

En tot de volgende keer/Keer: in de toekomst zullen we aan de hand van positieve acties de aandacht blijven vestigen op de onzekere toekomst van de Keer.

Jullie steun is daarbij van groot belang.


37 weergaven0 opmerkingen