Zoeken

Massaal bijgewoonde infosessie door Red de Keer op 25 februari

De massale opkomst op onze digitale infovergadering was een bewijs van de grote bezorgdheid in de regio. In de bijlage bij dit bericht leest u de antwoorden die achteraf op de vele gestelde vragen door de ENA-ambtenaar van het ministerie werden bezorgd.Welke gevolgen hebben de regeringsplannen voor de woonkernen en de dorpen in de omgeving, voor de natuur, voor het verkeer, voor het klimaat, de gezondheid? Red de Keer bracht enkele sprekers digitaal bijeen voor de digitale infovergadering op donderdagavond 25 februari:

  • Gerard Stalenhoef (ambtenaar bij het ministerie Omgeving, belast met het ENA) vertelde wat het ENA Wommelgem-Ranst op de Keer concreet inhoudt.

  • Thomas Peeters (professor economie) wierp een kritische blik op de aspecten economie, mobiliteit, werkgelegenheid, …

  • Dirk Cleiren (natuurvereniging Gruunrant) bekeek de gevolgen voor natuur, openruimte, biodiversiteit, klimaat.

  • Nick Hannes, bewoner van de Keer, sprokkelde reacties bijeen van betrokken inwoners en landbouwers, en van fietsers, wandelaars en joggers die de Keer bezoeken.

  • Tot slot keek Red de Keer in de glazen bol en vertelt Johan Hamels over de toekomstige actieplannen.

U KUNT DE HELE AVOND HERBEKIJKEN!

Op het youtube kanaal van Red de Keer kunt u per spreker ingedeeld de opnames bekijken. Klik daarvoor op de knop "VIDEO'S".


Antwoorden op de vragen


Omdat bijna 300 mensen ingeschreven waren, was rechtstreekse vraagstelling uitgesloten. Daarom stelden tientallen deelnemers stelden hun vraag in de chatfunctie. Red de Keer groepeerde en herformuleerde de vragen per deelthema en legde ze voor aan de eerste spreker, Ir. Gerard Stalenhoef. Hij is op het departement Omgeving verantwoordelijk voor het ENA (Economisch Netwerk Albertkanaal), maar sprak ook namens de ministers van Economie en van Mobiliteit.


Begin april kregen we zijn antwoorden, die we in de bijlage publiceren. Telkens eerst de vraag, dan het antwoord van Gerard Stalenhoef die dus spreekt namens de overheid, en tot slot ook onze eigen kanttekening of gevolgtrekking. Een hele boterham, soms met vakjargon, vaak ook zeer nuttig en leerzaam.


vragen en antwoorden infosessie ENA
.pdf
Download PDF • 261KB

45 weergaven0 opmerkingen